"To survive, you
must tell stories"
Citat af filosof, Umberte Eco.
Skal jeg hjælpe dig?

Visuel storytelling skaber effekt og respekt

Design og visuel storytelling er ikke relevant i min business!

Måske tænker du sådan, når du hører disse begreber? Det håber jeg virkelig ikke, for så går du glip af en effektfuld konkurrenceparameter i din business. Visuel storytelling er alt det dine kommende kunder ser, føler og oplever omkring din business. Det er måden du brander dig på, dine tekster, ideen bag dine kampagner, måden du leverer dine budskaber på og din visuelle identitet. Dvs. dine farver, dit business-sportræt, dine konceptbilleder, skrifter og logo.

Mit råd til dig er derfor, at når du udvikler nyt, så bring design og visuel identitet i spil fra starten. Brug det strategisk til at forbedre (formgive og style). Kunderne bedømmer nemlig dit produkt og business på udseende og sammenligner med andre på markedet. Ser du professionel ud, er dine produkter attraktive og sælger nærmest sig selv fordi de er smukke, enkle eller skiller sig ud og tiltrækker?

Din visuelle identitet skal være gennemarbejdet kreativ og vise samspillet mellem dit logo, farver, skrifter og fotos. Du skal have gjort dig nogle bevidste valg for, hvad der afspejler netop din business. Din stil, tone og udtryk skal give genklang på alle dine platforme. Genkendelighed giver nemlig tryghed for dine kunder, og viser du er er seriøs.

Skab bevidste stemninger for dine kunder

Form, skrift, billeder og farver påvirker os alle. Det kan skabe stemninger. Det vil sige du kan få modtagere til at føle noget bestemt om dig. Jeg ved godt, at farver fortolkes forskelligt, men du skal ikke rammes alles smag. Du skal signalere DIG – din business. Det er derfor en vigtig at få valgt de helt rigtige elementer og farver, som hænger sammen med dit budskab – ellers kan du komme galt afsted, og signalere noget forkert.

Det kan f.eks. godt være du elsker gul, men det er ikke sikkert du ønsker at sende et signal om, at du har lave priser. Farvesymbolikken bag gul er i de flestes opfattelse discount. Der er også følelser i farver, og dine kunder handler på følelser. Der er f.eks. mange store “tunge” virksomheder der benytter blå i deres udtryk. Virksomheder som Mærsk og Danske bank. Grunden er at blå taler til følelsen af troværdig, pålidelig, stabilitet, magt og seriøsitet.

Tilfør kreativ power i din visuelle historie

Jeg har en solid erfaring i at arbejde med visuelle identiteter og designmanualer for store virksomheder som ISS World, men også for mindre virksomheder. Uanset størrelse er det super vigtigt at have sin visuelle historie på plads.

En af mine trofaste kunder, Hanne som er General Manager I Pharmaforce ApS benytter bevidst design og visuel storytelling til at styrke deres visuelle kommunikation. Pharmaforce er en dansk virksomhed, som udvikler og sælger produkter indenfor områder, som forebyggelse og behandling af underlivsgener hos kvinder, mave- og tarmproblemer, dehydrering og overgangsaldergener. Deres kommunikation er henvendt til både privat- og erhvervssegmentet.

”Hanne er bevidst om effekten i design og formgivning, når et nyt produkt skal lanceres. Det skal matche deres øvrige produktsuite og eksiste- rende visuelle identitet. Hun kender styrken i at skille sig ud på hylderne blandt konkurrenternes produkter og bruger bevidst ressourcer på at udvikle gennemtænkt design-udtryk i emballager, skilte og andet butiksmateriale til sin målgruppe på det nordiske marked.”ikker på, at kundens briefing i begge tilfælde ikke har været at opfinde mascotter til at storytelle. Kunden ville sikkert ”bare” fortælle hr og fru Danmark om deres priser og produkter. Og sådan er det med kreativ ideudvikling, du får ikke altid det du beder om – men det du har brug for. Du betaler for at få dét ekstra – mere af det der styrker din branding – ideér’ du ikke selv har fantasi til at finde på. Du skiller dig ud og får større konkurrencefordel. Cool ikke?

Hvad betyder design på din bundlinje?

Dansk Design Center har lavet undersøgelser på, hvor meget det betyder for en virksomheds bundlinje og konkurrenceevne at have en ordentlig visuel identitet. Her er uddrag derfra:

”90% af virksomhederne, der bruger design i processer og i strategiske beslutninger i virksomheden, angiver, at design har en positiv indflydelse på bundlinjen”

Design skaber værdi på flere måder. Af de virksomheder, der bruger design oplever: ”80% af design i høj grad styrker deres brand.”

”69% af de differentierer sig fra deres konkurrenter ved at bruge design og på den måde øger deres konkurrenceevne.”

”67% af de virksomheder, der anvender design, forventer at øge deres konkurrenceevne via design over de næste 5 år.”

Kilde: Designrapport fra Dansk Designcenter

© 2019 - 2021 Bahne Creative
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram