Sådan svømmer man med en søløve på 300 kg

af bahnecreative23. april 2019

Floskel: Kreative er anderledes, og tangerer til excentriske og småskøre.
Hmm, sådan ser jeg nu ikke mig selv. Faktisk tager jeg det som et kompliment, når nogle synes, at jeg er “skør”.
For mig er det en selvfølgelighed at tage livet ind for fuld udblæsning og springe ud i nye eventyr.
Jeg ser absolut ingen grund til at tro, der er noget, som ikke er muligt - hvis man vil det nok!
Måske vidner denne lille anekdote om sidstnævnte.

At tage en udfordring op

Det var en sommerdag for adskillige år siden. Min veninde og jeg tilbragte dagen sammen med vores små døtre.
En sjov dag på opdagelse i Cirkusland. En dag med legeland, ponyridning, børneshows og det store scoop nemlig søløveshowet.

Jeg er jo CMAS-amatørdykker og ret fascineret af dyr. Især dyr, der lever i vandelementet, så søløveshowet og søløverne pirrede min nysgerrighed. Jeg undrede mig over, at der ingen mennesker var i vandet med søløverne.
En tanke strejfede mig, woooow det kunne være fedt at svømme med dem. Det vil jeg prøve!

Efter showet ventede jeg til alle tilskuere var gået. En cirkusmedarbejder kom hen til mig, og spurgte, om der var noget, han kunne hjælpe med. Jeg svarede blot: "Må jeg tale med søløvetræneren?" Hvortil der blev svaret: "Øhh ja, hvorfor?"
Efter lidt snak frem og tilbage, hentede han søløvetræneren, Abbie, hed hun. Jeg fortalte om min lyst til at svømme med hendes søløver. "Ingen har nogensinde svømmet med vores søløver, der jo ikke er helt ufarlige. Ved du, de har tandsæt som en løve?", svarede hun. Og forresten: "Bassinvandet er iskoldt."
Nu er jeg ikke sådan en person, der giver op på en udfordring, så jeg svarede tilbage: “Ok, ring til mig, hvis du ombestemmer dig”.

Tålmodighed er en dyd

Ugerne gik, og pludselig ringere telefonen. Det var Abbie. Hun fortalte, at hun var nysgerrig og frisk på min idé. At det kunne lade sig gøre, hvis vi vænnede søløverne til mig. Hun fortalte også, at der netop var født to små babysøløver.
Beslutningen blev taget. I en længere periode kom jeg i Cirkusland flere gange om ugen.
Mit arbejde bestod i at fodre dyrene med sild, gøre rent i burene og være på poolkanten. Det krævede en hel del tålmodighed, og kostede også et søløvenap i den ene balle.

Under forløbet blev de små søløvebabyer meget nysgerrige på mig. De puffede til mig, og nappede mig med deres sylespidse tænder. De var ret så nuttede med deres store våde øjne, glatte pels og søde luffer.

En fantastisk oplevelse at svømme med en søløve

Dagen kom, hvor jeg hoppede i en våddragt og svømmende sammen med to hunsøløver og hansøløven, Oskar, på små 300 kg. Det var en kæmpe oplevelse! Jeg svømmede og dykkede side om side med dem, alt imens de små babysøløver drillede mig i bassinet. De var blevet meget trygge ved mig, og jeg kunne tilkalde dem, som den eneste.
Det endte faktisk med, at jeg blev spurgt, om jeg kunne deltage i søløveshowet som "hende der svømmede med søløverne". Jeg sagde ja!
Det blev til en hel efterårsferie med shows. Højdepunktet var da de to små søløvebabyer skulle døbes foran publikum og pressen. Da babysøløverne var trygge ved mig, blev det mig, der skulle gøre dette i selskab med musikeren og skuespilleren, Tom McEwan. En sjov og helt igennem vanvittig og anderledes eftermiddag.

Denne anekdote beretter om, at livet er fuld af muligheder og nye vilde oplevelser, hvis du da kan se dem?
Alt er muligt, hvis man vil - og tør!
Jeg turde, og kan nu skrive søløvetræner og arbejdet i cirkus på mit CV under frivilligt arbejde. Vil du vide mere om mig, så læs mere her!

Blev du inspireret af mit indlæg? Og har du lyst til at dele det med andre, please do!
Kommenter eller skriv til mig anytime, tak 🙂

© 2019 - 2024 Bahne Creative
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram