Skil dig ud med kreativitet i en digital verden, hvor strømlines

Skal jeg hjælpe dig?

Kreativ idéudvikling og storytelling skaber relationer

”Det hér produkt sælger jo sig selv!”

Jeg hører desværre alt for ofte, at virksomheder udelukkende har fokus på, at nu skal de ”bare” sælge dit eller producere dat hurtigst muligt. Men helt ærligt: Der findes intet ”bare”, når det handler om salg! Der skal være tanke bag måden du kommunikerer på – ellers vil dine kunder aldrig huske dig. Jeg vil slå et slag for at de kan betale sig at bruge ressourcer på ideudvikling og storytelling i din business.

Markedsføring skal ”rykke” noget

Det kan være fristende at kaste sin kommunikation ind i en for-defineret skabelon, der er prøvet tusind gange før og måske allerede bliver brugt af andre i din branche. Eller at lade sig imponerer af ”plug and play” teknik, der overtager styringen ved at overumle den gode ide og definere budskabet. Det er nemt, billigt og hurtigt. Men markedsføring i kasser med pæn farvelade rykker ingenting. Det skaber ingen relationer til dit produkt og skiller ikke din business ud blandt konkurrenterne. Resultatet? Din forretning kommer til at halte, og kunderne smutter over til noget, der er mere interessant – og som de kan huske og føler sig tryg ved.

Relationer til dine kunder er guld værd.

Skal dine kunder huske dig, er du nødt til at have en ”visuel storytelling”, der skiller dig ud og tydeligt viser målgruppen, hvem du er og hvad du står for. Vi mennesker køber af mennesker, vi kan li’, og vi er fans af dem, der kan hjælpe os med vores problem. Så skab en visuel branding, kunderne kan mærke og forstå. De vil elske dig (og dit produkt) for det!

Kreativitet er power!

Det kan betale sig at smide penge efter kreativ udvikling i din markedsføring. Kreativitet er power. Det er dét, der skiller dig ud på i en digital verden, hvor alt strømlines og flere brancher begynder at ligne hinanden mere og mere. Det er de skæve, sjove historier og ideer der bliver talt om igen og igen. Det er den særlige ide, der får dit budskab og produkt ud over rampen, skaber nye kunderelationer og bliver husket.

Hvem husker ikke Scanlines Kaj og Bøje. De 2 måger med sjov personlighed, der fik os til at huske Scanlines, fordi budskabet blev formidlet med en kreativ humoristisk ide. En konceptuel tidløs ide, der stadig holder – selvom Kaj og Bøje blev lanceret i helt tilbage i 1997.

Et andet eksempel er de små lodne SMÅ-CBB priser. De gule maskotter fanger folks opmærksomhed ved at kommunikere CBB´s forskellige abbonementer, priser og fordele på en sjov og nuttet måde, der appplerer til både den yngre og voksne målgruppe. Pris-figurene er blevet en brandingsucces. De er så eftertragtet at folk nu efterspørger dem som fysiske bamser.

Jeg er sikker på, at kundens briefing i begge tilfælde ikke har været at opfinde mascotter til at storytelle. Kunden ville sikkert ”bare” fortælle hr og fru Danmark om deres priser og produkter. Og sådan er det med kreativ ideudvikling, du får ikke altid det du beder om – men det du har brug for. Du betaler for at få dét ekstra – mere af det der styrker din branding – ideér’ du ikke selv har fantasi til at finde på. Du skiller dig ud og får større konkurrencefordel. Cool ikke?

Kreativ visuel historie / Roskilde Tekniske skole, Landmandsuddannelsen teaser

© 2019 - 2021 Bahne Creative
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram