F*** janteloven - Tro på dig selv

af bahnecreative4. maj 2019


Når snakken falder på profession, og mennesker omkring mig hører, jeg er selvstændig, udbryder de ofte: "Åhhh, hvor er du heldig. Så kan du arbejde hjemmefra, når du vil og sidde med morgenhår og slappetøj, hvis du lyster." Og det er rigtigt, det kan jeg. Men det vælger jeg ikke at gøre.

I stedet vælger jeg at steppe up og gøre noget ud af mig selv hver dag. Jeg nurser mit “jeg”, ligesom jeg nurser min business. Når jeg hver morgen kigger mig selv i spejlet, skal det føles godt. I spejlet ser jeg en succesfuld businesskvinde. Jeg driver en virksomhed, og skaber resultater, jeg er stolt over. Jeg tror på "mig". Min business er en succes, så hvorfor ikke ligne en succes?

Læs også: Kreativitet - et medført gen eller hårdt arbejde

Du er unik - tro på det!

Mit bedste råd til dig, som er nystartet selvstændig: Start dagen med at rose dig selv i spejlet. Ros dig for dit drive og mod til at være selvstændig og for at tro på dig selv og din business. F*** janteloven - det er helt ok at stå ved, man er dygtig, og helt ok at sige det højt. Tag det tøj på, du føler dig bedst tilpas i, sæt håret, makeuppen og brug nu din yndlingsparfume. Drop at spare på den, fordi den var hundedyr. Den ender alligevel med at blive harsk. Gør dig lidt smålækker, det booster selvtilliden. Gør det! - Også selvom du skal sidde på kontoret alene.

Sæt dig ved din yndlingskontorplads med din favorit kop kaffe eller te og start endnu en dag, der er helt din egen.

Disciplin og ritualer

Det er en sandhed med modifikationer, at man som selvstændig kan arbejde, når man har lyst. Jeg arbejder, når arbejdsopgaverne er der. Hvordan du planlægger arbejdsflowet, er dit eget valg. Virkeligheden er, at du som selvstændig skal have en solid portion disciplin. Disciplin til at starte hver dag med en målsætning og som den bedste udgave af dig selv. Jeg er udpræget A-menneske, og har for eksempel
en målsætning om at sidde foran min computer hver dag kl. 08.00, når jeg selvfølgelig ikke har morgenmøder eller arbejdsrelaterede arrangementer. For mig er det vigtigt at holde fast i mit business-morgenritual.

Mit business-morgenritual ser sådan ud:
Kl. 07.00: Fodre kat, hund og kaniner.
Kl. 07.15: Spise sund morgenmad.
kl. 07.30: Følge min datter afsted til skole.
Kl. 07.45: Kaffe med kig ud over markerne.
Kl. 08.00 Kamp- og arbejdsklar foran computeren. Starter med at tjekke mails, LinkedIn og Dinero samt laver opslag på Instagram og Facebook.
Kl. 09.00: Tage fat på to do-listen over arbejdsopgaver, som er klargjort fra dagen før.

Ingen overspringshandlinger

Lad være med at lave for mange overspringshandlinger i løbet af dagen, fordi du lige er hjemme alligevel. Drop at sætte for meget vasketøj over eller andre huslige gøremål. Du er på arbejde, så hav fokus på det! Nullermændene må vente til weekenden. Når familie og venner har svært ved at acceptere, at du ikke lige kan køre børnene til svømning i arbejdstiden eller give kaffe, fordi de tilfældigt har fri, skal du spørge dig selv: "Ville din arbejdsgiver ved lønmodtagerjob tænke, det var fair, du holdt fri på grund af dette?" Er svaret nej, så lad vær. Selvfølgelig er det dig, der er boss, men jeg ved af erfaring, at arbejdsmoralen skal opretholdes. Det er jo en business, vi driver - ikke et fritidsprojekt.

Nyd rejsen

Når alt dette er fortalt, skal du huske at nyde de stille perioder efter uger med 13 timers arbejdsdage. Giv dig selv lov til at nyde friheden og brug tiden på at få nye idéer til din business, eller gør noget af det, du nyder allermest. Klap dig selv på skulderen for din indsats, og nyd, at der ingen presserende deadlines er lige nu.

Blev du inspireret af mit indlæg? Og har du lyst til at dele det med andre, please do!
Kommenter eller skriv til mig anytime, tak 🙂

Læs også: "Selvfed" kreativ eller bare fra landet

© 2019 - 2023 Bahne Creative
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram