Det rigtige match til din markedsføring gi’r dig overskud på kontoen!

af bahnecreative9. oktober 2019

Har du hørt udtrykket “Der findes så mange grafikere, at man kan fodre svin med dem”?

Måske?

Selvom det er lidt provokerende skrevet, er der desværre en sandhed i sætningen.
Der ER mange grafikere, mediegrafikere og grafiske designere på markedet - og rigtig mange kan tilbyde
dig det samme, nemlig at lave grafisk arbejde eller grafisk design. Og nogle endda til ganske billige penge.
De er sikkert alle kompetente til at lave et rigtig flot design, men ofte på baggrund af forkert fundament.

Målrettet og gennemtænkt fundamentet

Grafisk design har til opgave at skabe opmærksomhed - fænge modtageren og skille din business ud fra konkurrenternes. Der skal være idé og tanke bag. Hvis du vælger en grafiker til dine løsninger, får du ikke nødvendigvis en bæredygtig løsning på sigt. Det kan godt være, du her og nu mener, du kun skal bruge ham/hende til at finde billeder til dit website eller ændre nogle farver i et eksisterende element. Alligevel skal du sikre dig, at han/hun kan gennemtænke fundamentet for den kreative proces, inden der kommer farvelade på løsningen. At dit design er målrettet DIN business og DIN modtager og ikke bare ender i design for designs skyld, hurtige løsninger eller tilfældige aftryk af, hvad der er trend lige nu.

Skalerbare og solide løsninger

Det kan nemlig gå hen og blive en dyr løsning for dig. Tænk, hvis du skal have lavet dine løsninger om hvert andet øjeblik, fordi de ikke var gennemtænkt, skalerbare eller ikke matcher din business, som den ser ud nu? At ændre udtryk ofte vil forvirre modtageren, og du mister en stærk genkendelighed i din synlighed.

Med andre ord: du skal tænke grundigt over, hvilke kreative kræfter, du har brug for til din markedsføring.
Nu og på længere sigt. Er dine opgaver arbejde, der blot kræver, at den grafiske værktøjskasse er i orden. Altså at der er styr på formater, skrifter, billed-opløsninger og den slags.

Eller tænker du dine løsninger kræver mere?

Forskellen på en grafiker og en Art Director

Har du brug for nytænkning og helt nye kreative input?
Kræver dine opgaver, at der skal skabes en idé eller et koncept helt fra bunden, vil det altid kunne betale sig for dig at få løst din opgave af en Art Director som mig.
Forskellen mellem en grafiker og en Art Director er bl.a,. at en Art Director har marketing forståelse. Dvs. kan matche dine opgaver i takt med, at din business vokser og dine markedsføringsopgaver bliver mere komplekse.

Jeg er f.eks. uddannet i at tænke i større sammenhænge, udvikle kreative idéer, skabe branding og udvikle kreative koncepter til små og store kampagner. Jeg kommunikerer budskaber ud til bestemte målgrupper via forskellige kanaler. Det kunne være video, Outdoor-reklame, på tv, via annoncering på nettet osv. Jeg er bevidst om, hvad der virker til hvilken målgruppe – og hvad der virker i forhold til din strategi.

En løsning med det hele, tak

Det er min erfaring, at det kan betale sig at investere i et godt og længerevarende match mellem dig og din “kreative” samarbejdspartner. Med en kompetent “kreativ” skal du ikke forklare så meget. En dygtig Art Director kan ofte se løsningen i hovedet, inden noget overhovedet er nedfældet på papir. Det sparer dig tid, og tid er jo penge sparet på kontoen. En dygtig Art Director evner at overraske med løsninger, du ikke selv havde fantasi til at forestille dig.
Det giver overskud at vide, du kan være 100% tryg i dit valg af samarbejdspartner.

Solide kræfter løfter din business

Jeg har arbejdet både med markedsføring direkte til kunden (direct marketing) og massekommunikation, hvor man henvender sig til et større, consumt marked. Jeg har en baggrund i reklamebureaubranchen og er derfor flasket op med at tænke i målgrupper, kunderejse, svar-respons osv.

Jeg har gået hele vejen fra assistent til senior Art Director. Det betyder, at jeg har haft fingeren med i alle led fra idé til færdigt produceret produkt. Jeg har arbejdet med visuel branding, corporate identiteter, emballage designs mm. Grafisk kommunikation for små som store nordiske virksomheder indenfor mange forskellige brancher og organisationer, og jeg vil kunne skabe succesfulde resultater for din business også.

Jeg har lavet en lille liste til dig med de vigtigste ting, du bør være opmærksom på, når du vælger en bæredygtig kreativ sparringspartner til at styrke og udvikle din business.

Din kommende “kreative” samarbejdspartner skal…

  • Kunne tænke i både off- og online løsninger.
  • Kunne ”tænke selv” (kunne gøre en ”trekant til en cirkel”).
    Skabe løsninger med udgangspunkt i din business og målgruppe.
  • Lytte respektfuldt og tage dine idéer alvorligt.
    Være dedikeret samt troværdig og overholde alle aftaler.

Du skal føle du dig inspireret og positivt overrasket, hver gang du modtager et oplæg fra ham/hende.

Læs også: En god briefing sparer dig tid og penge

Blev du inspireret af mit indlæg? Og har du lyst til at dele det med andre, please do!
Kommenter eller skriv til mig anytime, tak 🙂

© 2019 - 2024 Bahne Creative
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram